ponedeljek, 16. februar 2015

V Žiri vabljene tudi organizirane skupine!










V času 9. Klekljarskih dni bomo v Žiri povabili tudi organizirane skupine.


Podrobneje o vsebini razstav:
·         Zelo pomembno: prihod do razstavnih prostorov bo prijazen tudi za starejše, invalide in mamice z otroškimi vozički.    
·         Osrednja klekljarska razstava bo tematska, namenjena pa bo ''Štirim letnim časom''. V povezavi s Klekljarsko šolo v Žireh pa bomo, starejše in mlajše klekljarice ter klekljarji, obudili žirovske pravljice v besedi in v čipki. Izziv, ki bo res nekaj posebnega!     Kot posebne gostje bodo sodelovale klekljarice iz Stare Gorice. Pridružila se bo še razstava pokojne Beatrike Poklič in Ive Sobočan.
·         Vsem, ki boste želeli, bomo omogočili strokovno voden ogled razstav.
·         Klekljarice bodo preko mednarodnega klekljarskega natečaja naklekljale prtičke, ki sodijo pod skodelico kave, le-te pa bodo iz keramike, porcelana, papirja, lesa in drugih materialov izdelali umetniki in rokodelci iz Slovenije in tujine, v okviru mednarodnega razpisa, imenovanega ‘’Avtorska Skodelica kave’’. Nadejamo se, da bomo ob tej priložnosti obiskovalcem ponudili na ogled največjo zbirko kavnih skodelic doslej!    
·         Na vzporednih razstavah se bodo predstavile Andreja Stržinar z     razstavo unikatnih kostumov iz naše preteklosti, Meta Sporiš z unikatnimi poročnimi šopki, kombiniranimi s čipko, v zvoniku cerkve Sv. Martina bo razstava žirovskih umetnikov iz družine Sedej, v galeriji Bahač bodo razstavljali sodobni žirovski umetniki...
·         Za obiskovalce pripravljamo posebno presenečenje, ki se mu bo težko upreti! To bo skodelica dišeče kave!    

Ob tej priložnosti bi vas radi opozorili še na nekatere spremljajoče dogodke:
 
·         V soboto dopoldan, 25.4.2015 na vrtu pri Bahaču odpiramo slikarsko kolonijo
·         isti dan, ob 15.00 h, bodo podeljene zlate, srebrne in bronaste čipke najbolj unikatnim skodelicam kave, ob 16.00 uri bodo udeleženci literarnega natečaja pokramljali o vlogi založništva na Slovenskem, nakar bodo razdeljene zlate, srebrne in bronaste čipke najboljšim literatom.
·         v nedeljo, 26. aprila pa bo med 13. in 17.00 uro potekalo Klekljarsko tekmovanje mlajših in starejših klekljaric
·         Ob 17h ste vabljeni v dvorano zadružnega doma na ogled domače kmečke igre ‘’Ohcet bo!’’ , ki jo bodo za vas odigrali člani TD Žirovski Vrh.
·         V petek, 24. aprila ob 16.00 uri ne smete manjkati na okrogli mizi z naslovom Avtorske pravice pri klekljanju.
·         V času od 25. 4. do 27. 4. bodo obiskovalci na stojnicah kupovali material za klekljanje in ostale izdelke domače obrti iz vse Slovenije.
·         v soboto, 25. aprila, ste vabljeni na sloviti ‘’Adolfov tek’’, ki ga v čast najstarejšega žirovskega športnika, pripravljajo študentje.

Ponujamo vam še nekatere spremljajoče prireditve, ki bodo na voljo obiskovalcem:
- Pohod skozi Zalo, Salamiada (sobota, 2. 5. 2015)
- Voden ogled utrdbe Rupnikove linije na Golem vrhu (sobota, 2.5. ob 17h ali za skupine po dogovoru)
- Cenovno ugoden nakup čevljev Alpina
- Ogled Muzeja Žiri
- Ogled priložnostnih razstav v Galeriji DPD Svoboda in v cerkvenem zvoniku (vstop skozi glavni vhod cerkve)
- Obisk kmetij Pr’ Matic na Hotavljah in Sirarne Pustotnik v Gorenji vasi
- Obisk kulturnega centra slikarjev Šubic v Poljanah

Dobro kulinariko pa boste lahko preizkušali v naših odličnih gostilnah:
Pr' Zet, Pr' Županu in pri Skledniku

Prepričani smo, da smo vam natresli kar nekaj izzivov, da se boste lažje odločili in nas v klekljarskih dneh obiskali. Pokličite nas, pišite nam, da skupaj oblikujemo ''klekljarski dan'', ki si ga boste zapomnili in še dolgo potem nosili v svojem srcu.

Vabljeni!



Kontakt za koordinacijo in najavo skupine :
Lucija Kavčič 031 693 731, info@vse-dizajn.si
Milena Miklavčič 064 110 466


Ni komentarjev:

Objavite komentar