torek, 09. december 2014

natečaji za leto 2015


Spoštovani,

V Klekljarskem društvu Cvetke smo razmišljali, da bi  9. Slovenske klekljarske dneve, ki bodo potekali med 24. aprilom in 3. majem 2015, posvetili tudi skodelici kave.
Ideja se nam je zdela vredna, da jo udejanjimo na več različnih načinov.
Zavedamo se, da je skodelica kave v našem življenju nenehno prisotna. Ob kavi se tkejo številne vezi, ob njej se odpočijemo, si naberemo novih moči, lahko tudi polenarimo, zakaj pa ne, sklepamo posle, razmišljamo, delamo, ustvarjamo...

Skodelica kave bo zategadelj postala izziv za literate na literarnem natečaju, pa za umetnike, ki se bodo udeležili slikarske kolonije 25. aprila 2015 na Bahačevem vrtu v Žireh.
Klekljarice iz domačih in tujih logov bodo klekljale prtičke, na katere bomo potem postavljali skodelice.

Nadejamo se, da se boste razveselili naše pobude, da izdelate prav posebno - unikatno skodelico za kavo. Lahko je iz gline, lahko pa tudi iz drugih materialov. Pogoj je le, da pri izdelavi uporabljate (tudi) roke.
Prepričani smo, da podobnega ''rokodelskega natečaja'' v Sloveniji še ni bilo.

Verjemite, tudi me smo polne adrenalina ob misli, kakšno skodelico boste oblikovali in jo potem poslali ali osebno prinesli v Žiri, na razstavo skodelic in čipk 2015, ki jo bomo konec aprila odprli v Poslovnem centru Ika v Žireh.

Za kakršnekoli informacije nas lahko pokličete, veselimo se že, da bomo z vašo pomočjo lahko predstavili morda največjo in najbolj bogato tovrstno razstavo v Sloveniji!
Toplo vas pozdravljamo,
Klekljarice iz Klekljarskega društva Cvetke Žiri
kontakt: Milena Miklavčič
cipka.ziri@gmail.

 ************************************

                                 1. natečaj   BESEDNE NITKE, IZ KATERIH SE SPLETAJO UMETNINE
V času 9. Vseslovenskih klekljarskih dni, ki bodo s svojo bogato vsebino ponovno zaznamovali žirovski etnološki in turistični utrip med 24. aprilom in 2. majem 2015, klekljarsko društvo CVETKE iz ŽIROV razpisuje   
       
    6. Literarni natečaj v poeziji ali prozi z naslovom:     
                   
           SKODELICA KAVE
Literarna dela, v katerih se boste- kakorkoli že- sprehodili po preteklosti ali sedanjosti, se ob skodelici kave srečevali sami s seboj, s predniki, z ljubljenimi osebami, dogodki, s soncem ali zvezdami ali kar tako, boste oddali do 2. aprila 2015 na naslov: DRUŠTVO CVETKE, GREGORČIČEVA 26,4226 ŽIRI.
Besedilom, ki jih pošljete po elektronski pošti cipka.ziri@gmail.com, dodajte šifro.
Besedilom, ki jih pošljete po pošti, priložite zaprto kuverto s šifro in s svojimi podatki: ime in priimek, naslov, telefonsko številko in elektronski naslov.
Najboljša dela bodo nagrajena z zlato, srebrno in bronasto čipko.
Nagrade bodo podeljene v SOBOTO, 25. APRILA 201, ob 18.00 uri, v  POSLOVNEM CENTRU IKA v Žireh, na literarnem večeru, na katerega bodo povabljeni vsi sodelujoči.
Vsi sodelujoči bodo povabljeni na ogled razstav in ostale spremljajoče prireditve.
Poskrbljeno bo tudi za prigrizek.


                            *****************************
  

                      2. natečajV času 9. Vseslovenskih klekljarskih dni, ki bodo s svojo bogato vsebino ponovno zaznamovali žirovski etnološki in turistični utrip med 24. aprilom in 2. majem 2015, klekljarsko društvo CVETKE iz ŽIROV razpisuje          
           

                1. mednarodni rokodelski natečaj
                               z naslovom                             
                 SKODELICA KAVE
K sodelovanju vabimo vse, ki vam je blizu keramika, glina in drugi materiali, iz katerih boste želeli izdelati unikatno skodelico kave.
Skodelice kave bodo v času 9. Vseslovenskih klekljarskih dni postavljene na ogled tudi obiskovalcem.
Z izdelki nas razveselite najkasneje do 2o. aprila 2015 na naslov: DRUŠTVO CVETKE, GREGORČIČEVA 26,4226 ŽIRI.  
Lahko jih prinesete tudi osebno.
Najboljša dela bodo nagrajena z zlato, srebrno in bronasto čipko.

Nagrade bodo podeljene v SOBOTO, 25. APRILA 2015 ob 15.00 uri v  POSLOVNEM CENTRU IKA v Žireh,  
na druženju, na katerega bodo povabljeni vsi sodelujoči.


                 ***********************

                                        3. natečaj


V času 9. Vseslovenskih klekljarskih dni, ki bodo s svojo bogato vsebino ponovno zaznamovali žirovski etnološki in turistični utrip med 24. aprilom in 2. majem 2015, Vas klekljarsko društvo CVETKE iz ŽIROV vabi, da se udeležite  
       4 . LIKOVNE KOLONIJE V ŽIREH
                         z naslovom
               SKODELICA KAVE
Pridružite se  nam  na Bahačevem vrtu, Loška cesta 11, Žiri, v soboto, 25. aprila 2015, ob 10.00 uri.                 *******************

                          4. natečaj V času 9. Vseslovenskih klekljarskih dni, ki bodo s svojo bogato vsebino ponovno zaznamovali žirovski etnološki in turistični utrip med 24. aprilom in 2. majem 2015, klekljarsko društvo CVETKE iz ŽIROV razpisuje        

   3. mednarodni klekljarski natečaj z   naslovom      

                       

    PRTIČEK pod SKODELICO KAVE
K sodelovanju vabimo vse, ki ste vešči sukanja klekeljnov. Dovolite si, da vaša domišljija dobi krila in naklekljano čipko -morda, ni pa nujno - združi tudi z drugimi naravnimi materiali v unikaten izdelek!
Naklekljani prti in skodelice kave bodo v času 9. Vseslovenskih klekljarskih dni postavljeni na ogled tudi obiskovalcem.
Z izdelki nas razveselite do 2o. aprila 2015 na naslov: DRUŠTVO CVETKE, GREGORČIČEVA 26,4226 ŽIRI. Lahko jih prinesete tudi osebno.
Najboljša dela bodo nagrajena z zlato, srebrno in bronasto čipko.
Nagrade bodo podeljene v SOBOTO, 25. APRILA 2015 v  POSLOVNEM CENTRU IKA v Žireh,  ob 15.00 uri, na druženju, na katerega bodo povabljeni vsi sodelujoči.
               

Ni komentarjev:

Objavite komentar