torek, 05. april 2016

Pojasnilo


Spoštovani ustvarjalci, ustvarjalke,

Vse do minulega petka sem upala, da se bomo na Literarno- klekljarskih dnevih v Žireh še kdaj srečevali. Žal so se stvari po menjavi predsednice v Klekljarskem društvu drastično spremenile in tudi na občni zbor, ki so ga klekljarice pred dnevi imele, me niso povabili.

Kar nekaj časa smo se družili, veliko lepih trenutkov smo preživeli. Četudi kdaj ni bilo vse po ''pravilih''- za kar se vam oproščam- sem se trudila po najboljših močeh, da bi bili vsi, ki ste prihajali- zadovoljni.

Da mi letos ni uspelo, me še toliko bolj boli, saj sem upala, da se bo iz povezovanja med literati in umetniškimi ustvarjalci rodilo nekaj novega, konkretnega, dobrega, kar bi- navsezadnje- lahko celo tržili in imeli eni in drugi od tega tudi koristi.

Namreč: srčno sem si želela, da bi slovenski kraji in njihove znamenitosti z našo skupno pomočjo dobili spominke, ki bi jih turisti – skupaj z zgodbo- odnesli s seboj - domov. Nekaj podobnega, kar sem želela tudi za vas, sva že naredili z Irmo Dolinar iz Žirov. Za njeno rmanovo kremo, ki jo uspešno trži, sem napisala zgodbo, ki jo priloži k vsakemu nakupu.

Želim si, da bi tudi vaše zgodbe- morda tudi z mojo pomočjo – doživele podobno izpolnitev.

Vsem še enkrat hvala za sodelovanje,

Toplo vas pozdravljam,

Milena Miklavčič, organizatorka Literarnega natečaja v Žireh

Ni komentarjev:

Objavite komentar